You are here

Ascultarea convorbirilor telefonice

sau acelasi titlu vs. hai sa dramatizam totul…

Tot citesc online despre “noua lege”, prin care convorbirile ne vor fi inregistrate; am primit si mass message pe yahoo messenger:

S-a dat la stiri ca de maine intra in vigoare legea 298/2008 in care se specifica faptul ca de maine toate apelurile, sms-urile vor fi controlate si inregistrate, se va cine a trimis si unde a trimis, iar din 15 martie se va face la fel si pentru internet, se va sti ce descarci de unde descarci ce siteuri joci totul, asta multumita lu retardu de tariceanu! TRIMITE MAI DEPARTE SA AFLE TOATA LUMEA SI SA PROTESTAM!!!

Sa recapitulam… nu convorbirile vor fi inregistrate, ci datele tehnice ale acestora.

Asadar, X suna pe Y. Providerul va tine in arhiva cel mai probabil date de genul: X a sunat pe Y la ora hh:mm:ss, in data de dd.mm.yyyy, din locatia L si a vorbit timp de n minute.

Nu mi se pare nimic extraordinar in acest lucru. Am citit articole gen “drepturile omului vs drepturile colective” si multe alte aberatii. Sunt surprins sa vad chiar in diverse ziare ca se vorbeste la un mod exagerat despre acest lucru; nu ar trebui ca aceste surse de informatie sa fie cat mai aproape de realitate?

Dupa cum tocmai am spus cuiva, “sunt indignat, n-ai ce-mi face”!

Similar Posts:

SVP
incepator in blogosfera
http://

3 thoughts on “Ascultarea convorbirilor telefonice

  1. Isterie, parerea mea. “Comunistii! Huo! Securistii! Huooo!”. Eu m-as bucura ca noua lege sa ajute infundarea unor smecheri, politicieni sau nu. Sa ii bage in puscarie pe toti meseriasii care ‘efectueaza’ fraude electrice (pe internet adica!). Sa le impuste niste super amenzi piratilor electronici.

    Sper ca legea sa reglementeze si folosirea datelor pastrate ca probe in proces. Ar fi beton.

    Si da, din cate stiu si eu, se pastreaza doar informatiile tehnice, nu continutul lor. Si, fii fara grija, continutul se pastreaza deja, cu sau fara lege, in anumite cazuri.

  2. In plus. Chestii de genul X a sunat pe Y si a vorbit j secunde se pastreaza oricum deja, e la mintea cocosului, informatiile respective apar pe facturi de undeva, nu?

  3. Eu ma bucur ca mai au loc anuntiri dintre acestea…stau mai linistiti cei care se joaca de-a “sunatul cu numar ascuns”:)) …e mai mult pentru a linisti populatia…bine gandite:)) Respect!:))

Leave a Reply

*

Top