...show me heaven...

cui nu-i plac poveștile, ăluia nu-i place viața…

De dreapta

Vrei sau nu, e momentul ăla în care toată lumea face politică. Cu atât mai mult acum, cu ce s-a întâmplat în străinătate. Cu toții spun că se vor răzbuna pe 16. Aș face-o și eu, dar nu știu pe cine.

Pentru prima dată nu cred în nici unul dintre candidați. Nu cred în Iohannis, nu îl văd capabil să facă ceea ce ar trebui (sper că mă înșel, pentru că totuși va primi votul meu). Despre Ponta nu pot spune că nu cred în el, ba chiar cred în faptul că nu e capabil de nimic bun și că partidul pe care în conduce este pe bună dreptate numit și „ciuma roșie”. De absolut nimic bun. Mi se pare mai rău decât Iliescu și Năstase la un loc, fără cea mai mică fărâmă de bun simț sau de interes față de nația română.

Interesant a fost să realizez cum de s-a ajuns aici. Haidem să începem prin a lista principalele „personaje”:

– Ponta – 40,44% – PSD
– Iohannis – 30,37% – PNL
– Tăriceanu – 5,36% – nimeni, fost PNL
– Udrea – 5,20% – PMP, fost PDL
– Macovei – 4,44% – independent, fost PDL
– Diaconescu – 4,03% – nimeni
– Vadim – 3,47% – nimeni

Din punctul meu de vedere, toți votanții lui DD sunt oameni care nu mai cred în nimic. Altfel nu aș înțelege cum de ar putea vota cineva așa un măscărici.

Vadim.. el face parte dintr-o poveste veche, cu Ileana Cosânzeana, cai albi și Făt Frumos (în caz că nu e el). Doar că în poveste Făt Frumos câștigă. El nu va câștiga niciodată și cineva ar trebui să îi spună să se lase de acest sport. Dacă i-aș da vreodată votul meu ar fi doar ca să văd cum ar fi România cu un președinte extremist; asta nu a avut încă și oricum nu o poate face mai varză decât Ponta.

Iohannis, Tăriceanu, Udrea și Macovei au împărțit electoratul de dreapta; în total 45,37%.

Pentru ce urmează să scriu voi fi cu siguranță înjurat, de unii sau de alții. Nu e nici o problemă, am mai fost.

Țin să menționez că am fost dintotdeauna un susținător al lui Băsescu. Aș putea chiar plusa și să spun că în 2004 am contribuit cu câteva procente, fără de care nu ieșea președinte. L-aș vota și acum, dacă ar putea candida (doar Iliescu a reușit și a treia oară).

Totuși, am un mare „SUGI CUCU’” să îi spun acum lui Băsescu, pentru că este în mod direct responsabil de divizarea dreptei. Și nu mă refer neapărat la faptul că voturile dreptei s-au împărțit la 4, ăsta e fost doar un rezultat al unor chestii care s-au întâmplat în decursul a ani de zile.

Unele dintre chestiile pe care le voi afirma se bazează pur pe zvonuri și nu îmi aparțin!

Începem cu arestarea lui Patriciu, imediat după alegerile din 2004. Și da, are legătură cu situația de mai sus. Circulau zvonuri cum că Patriciu a fost arestat pentru că nu a vrut să cotizeze la campania lui Băsescu, pe care dintr-un motiv sau altul nu l-a plăcut. Ba chiar a cotizat către PSD cu mult mai mulți bani decât a făcut-o pentru propriul partid (vezi http://www.evz.ro/patriciu-a-cotizat-mai-mult-la-psd-decat-la-pnl-400904.html). Atunci a apărut bilețelul minune, trimis de către Tăriceanu: „Draga Traiane, 1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?”. Acum vine primul „SUGI CUCU’!”. Acesta a fost momentul în care s-a format PDL, prin ruperea oamenilor din PNL și PD. Dacă bilețelul a existat, consider că premierul trebuia demis și coaliția să meargă mai departe. În loc, ambițiile personale au primat și a rămas doar PNL la guvernare.

Voi sări peste chestii gen „păsărică” și alte detalii, care nu au legătură decât cu Băsescu și deloc cu subiectul nostru.

Al doilea mandat a venit cu o nouă șansă de a reuni dreapta. Nu s-a întâmplat. În schimb, PDL a făcut alianță cu PSD. Încă un „SUGI CUCU’” de la mine!

Mandatul a fost plin de evenimente, mandat în care Băsescu a mai rupt o dată dreapta, „renunțând” la PDL (întrucât au avut opinii diferite despre cine trebuie să conducă partidul) și gajând cu tot ce are pe noua formațiune politică, PMP (partid cunoscut și ca „martorii lui Băsescu”). Cu ocazia asta am aflat că, făcând excepție de ceea ce este, are un capital politic de 5,20% (oameni care i-ar urma cuvântul fără să se întrebe dacă e bine). Încă o dată, . . . .

Dacă ar fi să trag linie acum, îmi iese lejer un procent de 45% pe care un canditat UNIC al dreptei l-ar fi putut avea. Nu vreau să mă gândesc la cât de mic ar fi putut fi PSD-ul, după 10 ani de guvernare de dreapta în armonie, guvernare pentru popor. Aș fi putut chiar spera la un singur tur de alegeri.

Nu am să spun că Băsescu e vinovat, pentru că au spus prea mulți treaba asta. Îi transmit doar un sincer „SUGI ****!”.

Similar Posts:

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Tanța November 5, 2014

    E, vezi, cam așa sunt și eu cu deosebirea că încrederea mea în personajul Băsescu a dispărut complet acum câțiva ani buni.
    Iar acum nu am cu cine să votez. Și-l urăsc pe Băsescu (așa cum o disprețuiesc pe Macovei care acum își face partid !?!!!) pentru divizarea dreptei. Pentru că alianța de spitalul 7 a lui Ponta va urca peste firimiturile strânse de la Udrea sau Macovei. Și pentru că dreapta se pierde în amănunte ridicole și lamentări inutile în timp ce Ponta își consolidează electoratul rămas.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 …show me heaven…

Theme by Anders Norén