...show me heaven...

cui nu-i plac poveștile, ăluia nu-i place viața…

Eu tip, tu tipi, el/ea tipa

Eram tare, eram șmecher… să fi tot trecut 10 ani de-atunci, dar important e că eram șmecher. Țipam la toată lumea și rezolvam în timp record orice. Devenise un mod de viață de care eram mândru. Îmi spuneam într-una „dacă te porți frumos cu ei, te iau de fraier; mai bine să creadă că ești nebun și te vor lăsa în pace”. Știam la cine trebuie țipat și la cine nu. În modul ăsta îmi păstram prietenii și reușeam să mă impun cu ușurință în fața oricui. Eram viteaz, nu încape îndoială.

Nu am avut timp să adun „rezultatele” țipatului meu, întrucât am plecat din țară, dorința primordială a mai oricărui român în ace perioadă. Am început să cunosc alți oameni, mi-am făcut alți prieteni. Nu mai eram în poziția de a țipa pentru a rezolva mai orice; trebuia deodată să rezolv problemele folosind „vorba bună”. Tupeul era în continuare acolo, continuam să spun verde în față lucrurile, doar că nu mai țipam; le spuneam cu calm, alegându-mi cuvintele și în mod ciudat reușeam să rezolv problemele la fel de bine ca înainte, doar că mi se mai și zâmbea la urmă. Era un progres…

Mai târziu mi-am dat seama de cât de important este un cuvând spus cu calm; am realizat ce putere mare poate avea. Spus și ales așa cum trebuie, un cuvânt poate duce la reacția sau rezultatul dorit fără probleme. Poți lăsa în urmă un om frustrat, poți face un om să te ajute cu zâmbetul pe buze sau îl poți face să se simtă al naibii de vinovat. Poți chiar opri un om din înverșunarea lui împotriva ta, dintr-un moment în care nu poate face altceva decât să țipe.

Au trecut anii și nu realizez exact când s-a produs schimbarea. Cert este că nu îmi mai place să țip, prefer să zâmbesc și asta mă face să mă simt mai bine. Încă am o problemă la persoanele care țipă, mai ales la alea care țipă fără oprire, care consideră că așa rezolvă orice, așa cum făceam eu acum 10 ani. Când se întâmplă asta, prefer să mă retrag, îmi amintesc de mine și știu că lupt pentru o cauză pierdută, cel puțin pentru un timp.

Acum nu mă mai simt motivat nici să zâmbesc…

Similar Posts:

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 …show me heaven…

Theme by Anders Norén