...show me heaven...

cui nu-i plac poveștile, ăluia nu-i place viața…

La margine de pernă

Da! Perna are margini! Sunt două tipuri de perne: cu cele patru margini cunoscute sau chiar cu mai multe. Chiar dacă nu ai realizat, ele sunt acolo și te bântuie. Din acest motiv ai, de exemplu, durere de gât sau de spate dimineața. De multe ori și de cap. Dacă ai crezut că e din cauza poziției în care ai dormit, te-ai înșelat! Tot timpul a fost din cauza poziției pernei! Una din margini este cea ce a dat acea durere. Sau poate mai mult de o margine, nu tot timpul e o singură durere. Marginile se pot așeza peste noapte în ce poziție doresc și se pot chiar mișca. Îți dau un somn bun sau te pot împinge până îți oferă un disconfort destul de mare. Din cauza acestor margini te foiești noaptea: te împing de la spate până te învârți dintr-o parte în alta a patului.

Marginea pernei și Pitagora

Pitagora și-a dezvoltat teoremele în timpul nopților nedormite. A fost primul care și-a dat seama de aspectele enumerate mai sus. Marginile pernei îl deranjau atât de tare, încât l-au bântuit și după ce a dormit fără pernă. Chiar dacă nu se știe, el a fost cel ce a descoperit triunghiul! Și a făcut-o studiind atent formele pernei în diverse situații ale marginilor. Aș putea enumera mai multe lucruri descoperite în fizică sau matematică din cauza marginilor pernei, dar nu e momentul.

Marginea pernei

Foarte important este să știi care e „marginea pernei”. Știu că am spus că perna are 4 sau mai multe margini, dar… există tot timpul o anume margine numită și „marginea pernei”. Este o margine specială și trebuie tot timpul să știi unde e, altfel o poți păți (cum mi s-a întâmplat mie). Nu trebuie nici măcar să știi de ce trebuie să știi, trbeuie doar să fii tot timpul pregătit să o identifici imediat, pentru a evita posibilele situații neplăcute. Când auzi „marginea pernei” poți scoate din calcul oricare din cele patru margini cunoscute și nici măcar nu te gândi să întrebi care margine; nu te gândi decât la „marginea pernei” și identific-o pe loc. Neapărat!

Similar Posts:

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 …show me heaven…

Theme by Anders Norén