...show me heaven...

cui nu-i plac poveștile, ăluia nu-i place viața…

Pentru toți cei care…

Mi-e silă…

După cum spuneam, mi-e silă. Mi-e silă de tot ce se întâmplă în țara aia (nu îmi mai vine să îi spun asta, mai ales că nu mai locuiesc acolo). Nu îmi vine să cred cum om cu om se ceartă de la niște chestii care duc peste logică din cauza unor idei bine fixate, nu vreau să cred că în general lucrurile sunt atât de sărite de sub control. Și totul de la ceva politică.

Întrucât e ultima dată când vorbesc despre subiectul cu pricina, încerc să o fac cât mai structurat…

Observ că în România s-a format o religie anti-Băsescu.  Scopul declarat al multora este să îl vadă jos, fără a mai conta măcar cu cine/ce va fi înlocuit. Oricine nu are aceeași opinie, indiferent de motiv, este dușman, este băsist și poate fi jignit fără a conta (tot ca un fel de talmud). Tot încerc să îmi dau seama de unde vine ura asta și am reușit să disting două categorii mari de persoane care au adoptat această religie (cu rare excepții): unii jurnaliști, pensionarii și bugetarii. Pe jurnaliști îi înțeleg, sunt plătiți să țină partea cuiva, sunt foarte puține cazurile in care presa nu este sponsorizată politic. Așa că rămânem la pensionari și bugetari. Singurul lucru la care mă poate duce cu gândul este ieftinirea salariilor/pensiilor, cu motivația că așa va fi scăpată țara de criză.

Bine că am ajuns și aici. Despre pensii nu cunosc, dar să vorbim puțin despre micșorarea salariilor. Toți cei afectați sunt nemulțumiți. Cu toții îl urăsc pe Băsescu. Nimeni nu își amintește totul cum era cu salariul înainte. Mai exact, prima decizie luată de primul guvern al lui Băsescu a fost introducerea cotei unice. Astfel, cam toate salariile au crescut; impozitul depășea înainte și 40%. Până și un angajat cu un salariu de 700 RON brut a început să ia 40 RON în plus net (erau milioane la acea vreme, dar mi-e mai ușor să scriu în RON). Dar așa e tot timpul: binele se uită repede, răul îl ținem în noi mult timp. Din 2013, e posibil să revină impozitul de până la 48%.

Nu sunt un susținător înfocat Băsescu/PDL, dar sunt total contra PSD; poate colaliza cu oricine, poate aduce orice program, nu pot fi convins că PSD va putea vreodată face ceva bun pentru România.

Nu neg, sunt lucruri pentru care îl condamn și eu pe Băsescu, dar dacă mă uit la lucrurile MARI care s-au întâmplat în România pe care a condus-o, realizez că unele dintre ele nu s-ar fi putut face de nici o culoare dacă ar fi câștigat A.N. alegerile din 2004.

 • Începem chiar cu A.N.: ar fi continuat să fure în liniște, cel puțin încă 5 ani și probabil că nu ar fi ajung niciodată la pușcărie pentru asta;
 • Cel mai mare număr de infractori notorii, inclusiv politicieni, băgați după gratii;
 • Pentru prima dată, presa s-a exprimat liber (lucru afirmat de mulți jurnaliști, nu de mine);
 • A coabitat fără probleme cu un premier cu care nu mai era deloc în relații bune; fiecare și-a făcut treaba lui și țara a avut doar de câștigat;
 • România a intrat în UE și a fost la un pas foarte mic de a intra în Schengen; chiar s-a adus vorba de aderarea la EURO, moneda unică;
 • A redus sau chiar închis „afacerile” multor baroni locali;
 • Impozitele au fost reduse considerabil, prin introducerea cotei unice. Astfel, angajații, cât și întreprinderile, au avut doar de câștigat;
 • România era într-o situație politică și economică mai stabilă ca niciodată; cel mai mare număr de investitori străini, plus că un număr considerabil de tineri plecați s-a întors în România, pentru prima dată cu speranțe reale că ar putea face mai mult.

Nu pot să nu îmi amintesc totuși cum era și pe vremea PSD-ului (care a fost destul de lungă):

 • Nimic fără șpagă; dacă voiai să rezolvi repede ceva, trebuia neapărat să știi la cine să ajungi;
 • Poliția, biserica și restul instituțiilor erau complet în subordinea baronilor;
 • Desființat și vândut CAP-urile și mai marile uzine, sub diverse motive. Fie că s-au dat înapoi terenurile oamenilor (boala românească de a avea pământ), fie că uzinele nu mai aveau brusc utilaje); astfel s-au distrus industria și agricultura
 • Cele mai multe bănci devalizate (ex. Bancorex);
 • Clanurile mafiote făceau legea, lege nescrisă;
 • Am auzit zvonuri că Renault nu a fost primul ofertant către Dacia, ci Volkswagen, înainte de a cumpăra Skoda; doar că nu au vrut să dea șpagă (mentalitate nemțească vs. mentalitate de franțuz).

Nu mai încerc să conving pe nimeni de nimic; îmi păstrez ideile și vă urez mult succes. Vă urez să vi se împlinească ce vă doriți cel mai mult: să scăpați de tiranul Băsescu! Vă doresc să aveți un conducător bun, așa cum meritați, un adevărat fiu al patriei! Va fi mai bine și pentru țară: impozite de până la 48%, care vor umple visteria țării, presa va scrie numai de bine și justiția va funcționa la libera negociere.

Aici mă opresc din orice fel de „campanie”; probabil că nu voi merge nici la vot, pentru a nu decide eu, care locuiesc într-o țară cu un nivel mai mare de civilizație (cum mi s-a reproșat), viitorul copiilor voștri.

Vă doresc să fiți conduși așa cum meritați!

Similar Posts:

Next Post

Previous Post

1 Comment

 1. Oana Gogan July 20, 2012

  Oricat ar parea de ciudat si de nenatural, sunt total de acord cu tine, Sergiu.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 …show me heaven…

Theme by Anders Norén