...show me heaven...

cui nu-i plac poveștile, ăluia nu-i place viața…

Zâna care smulge flori

Eu sunt contra! Și tu ești contra, pot paria! Contra a ce? Contra a ce poți, a orice! De obicei contra a ce sunt și ceilalți, doar pentru a te integra social. De multe ori ești contra a ceva doar pentru că ai susținători. Ești atât de mult contra, încât la un moment da uiți și de ce ești contra, cel mai important este totuși că ești contra.

Observ pasiv de câteva luni ce se întâmplă în România și îmi dau seama că indifferent ce s-a întâmplat, românul a fost contra. Hai să luăm niște exemple din clasa politică: tot românul a fost contra guvernului Boc. Motivat sau nu. În cele din urmă, acesta și-a dat demisia și a venit încă un guvern, cu un prim ministru de-al lui Băsescu. Fără a se putea vedea dacă este vreun rezultat sau nu, ai fost și contra lui. A reușit mafia pesedistă să îl dea jos. Acum a venit alt guvern, un guvern PSD. Totuși, ești în continuare contra… contra lui Băsescu. Sunt curios, dacă Băsescu ar demisiona mâine, contra cui ai fi? Știu și de ce sunt contra lui Băsescu: doar pentru că se simt bine să țipe asta în gura mare.

Totodată, românul va fi tot timpul contra primarului, a vecinului și mai ales contra administratorului de la Asociația de Locatari. De ce? Pur și simplu, pentru că el este contra! Nu vreau să mai vorbesc despre decizia șefului: aia nu e niciodată în totalitate bună. Niciodată nu este promovat omul care ar trebui și tot timpul cel ce te-a ajutat să urci pe scara ierarhică este o persoană cu care nu trebuie să mai ai de-a face după, cine știe cum s-ar putea întoarce împotriva ta dacă ceva nu merge bine.

Să nu mai vorbim despre factori necontrolabili, cum ar fi vremea, zăpada, gheața de pe stradă sau furtuna. Românul este și contra lor și chiar se va exprima. Cel mai probabil că le va înjura în nenumărate rânduri și va avea grijă să știe cât mai multă lume că este contra.

Nu vreau să deschid subiectul bisericii: cât de contra a ce face aceasta este românul. Și totuși de ce se duce acolo, chiar dacă e o dată pe an? Aș vrea să văd pe cineva că nu face un botez sau o căsătorie la biserică, doar pentru a arăta că este contra.

Și când nu este contra, românul este tot contra! Doar cu vorba…

Similar Posts:

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 …show me heaven…

Theme by Anders Norén